De Curaçaose hotspots uit Bickle

De Rotterdamse schrijfcoach en copywriter Jantien van Driel komt met haar eerste roman Bickle. Thematisch gezien gaat Bickle over de vraag hoe je voor jezelf kiest, ook al heb je jezelf jaren op de tweede plaats gezet. Het is een met vaart geschreven ontwikkelingsroman die aanvoelt als een roadmovie. Arena van het boek vormen Rotterdam en Curaçao. Jantien zet de Curaçaose Bickle Hotspots voor je op een rij.

Hemingway

Sabine en Robin verblijven vlakbij Hemingway en lopen er langs als een band net een nummer van Stevie Wonder speelt. Iedereen staat op blote voeten in het zand te dansen.
Tip: voor leuke optredens en een gezellig drankje op het strand, ga je naar Hemingway.

Marriott Hotel

Sabine waagt een gokje in het casino van het Marriott Hotel. Hoe loopt dat af?
Tip: Het Marriott Hotel is erg Amerikaans georiënteerd. Heel leuk om een kijkje te nemen en wat te drinken aan de bar.

Cabana

Robin en Sabine drinken een Stollibolli bij Cabana en hebben een niets-verhullend gesprek. #cliffhanger
Tip: De beste pina colada’s maken ze bij Cabana.

Wet&Wild


Bij Wet&Wild staat een uitzinnige menigte te feesten als Sabine net een naar bericht heeft gekregen. Ze vindt het een aanstellers.
Tip: Wet&Wild is top. Als je zin hebt in een ongenuanceerd feestje, dan moet je hier zijn.

Porto Marie

Een van de mooiste stranden van Curaçao is Porto Marie. Sabine krijgt er een heerlijke massage. Oeh la la!
Tip: ga er heen! Fijne strandtent, helder blauw water, wit zand, een vlot om vanaf te duiken. Heerlijk gewoon.

Omundo

In Omundo dans je de sterren van de hemel en eet je de heerlijkste gerechten. Sabine wordt er toegezongen met een nummer van Boney M. Welke? Je leest het in Bickle.
Tip: ga naar een live optreden in Omundo. Staat garant voor feest.

Seaquarium

Sabine en Robin slapen in een appartement vlak achter het Seaquarium, het Dolfinarium van Curaçao.
Tip: ga gewoon lekker zeilen op zee. Grote kans dat je wilde dolfijnen tegenkomt.

Over Bickle

Als Sabine de ontrouw van haar man ontdekt, wordt ze als een vuilniszak aan de dijk gezet. Noodgedwongen neemt ze afscheid van haar Rotterdamse luizenleventje. Ze blijkt behoorlijk creatief om de eindjes aan elkaar te knopen. Net als ze haar laatste spullen via Marktplaats heeft verkocht en een gênante one-night-stand heeft gehad, loopt haar bijzondere jeugdvriendin Robin weer haar leven in. Onafhankelijk, rock-’n-roll en nog net zo’n grote mond als 25 jaar geleden. Robin weet wel een creatieve oplossing voor de geldproblemen van Sabine en nodigt haar uit op het zonnige Curaçao. Daar raken ze verzeild in de wondere wereld van het witwassen. Een verhaal over vriendschap, buiten de lijntjes kleuren, dronken seks en creatief boekhouden.

Over Jantien van Driel
Jantien van Driel (1971) is schrijfcoach en tekstschrijver. Al honderden mensen leerde ze schrijven vanuit het hart. De ontwikkelingsroman Bickle draagt bij aan haar grote missie: leven vanuit je zijn. En zoveel mogelijk lol maken.