Roman Bickle: een sterke vrouw blijft niet in de goot liggen. Nooit.

De Rotterdamse schrijfcoach en copywriter Jantien van Driel komt met haar eerste roman Bickle. Thematisch gezien gaat Bickle over de vraag hoe je voor jezelf kiest, ook al heb je jezelf jaren op de tweede plaats gezet. Het is een met vaart geschreven ontwikkelingsroman die aanvoelt als een roadmovie.

Als Sabine de ontrouw van haar man ontdekt, wordt ze als een vuilniszak aan de dijk gezet. Noodgedwongen neemt ze afscheid van haar Rotterdamse luizenleventje. Ze blijkt behoorlijk creatief om de eindjes aan elkaar te knopen. Net als ze haar laatste spullen via Marktplaats heeft verkocht en een gênante one-night-stand heeft gehad, loopt haar bijzondere jeugdvriendin Robin weer haar leven in. Onafhankelijk, rock-’n-roll en nog net zo’n grote mond als 25 jaar geleden. Robin weet wel een creatieve oplossing voor de geldproblemen van Sabine en nodigt haar uit op het zonnige Curaçao. Daar raken ze verzeild in de wondere wereld van het witwassen. Een verhaal over vriendschap, buiten de lijntjes kleuren, dronken seks en creatief boekhouden.

Simone Levie: ‘Stoere hommage aan de hedendaagse vrouw.’
De schrijfster, die het boek via haar eigen uitgeverij The Love Train Publishers uitgeeft, heeft een handvol experts mee laten lezen in de voorfase. Spirit business coach Simone Levie heeft Jantien vorig jaar zakelijk begeleid. Ze heeft een grote rol gespeeld in de voltooiing van het boek. Het werd Jantien duidelijk dat empowerment van vrouwen een van haar missies is. Levie las mee en zegt over Bickle: ‘Het is een stoere hommage aan de hedendaagse vrouw. Die valt, en krachtiger dan ooit, weer opstaat. Voor veel vrouwen een herkenbaar verhaal met een diepere opdracht. Sabine en Robin. Ik houd van deze sterke vrouwen.’

Ook cabaretier Richard Groenendijk las mee
Cabaretier Richard Groenendijk zegt over het boek: ‘Bickle boort een universele laag aan. Hoe blijf je voor jezelf kiezen? Hoe blijf je trouw aan jezelf? Ook als je in een diep ravijn dondert. Misschien wel het belangrijkste thema van deze tijd. Met vaart en humor geschreven.’

Over Jantien van Driel
Jantien van Driel (1971) is schrijfcoach en tekstschrijver. Al honderden mensen leerde ze schrijven vanuit het hart. De ontwikkelingsroman Bickle draagt bij aan haar grote missie: leven vanuit je zijn. En zoveel mogelijk lol maken.