7 hotspots op Curaçao

En een tipje van de sluier van Bickle

Vorige maand was ik op Curaçao. Lekker even opwarmen na de winter. En natuurlijk om nog wat locaties te bezoeken voor Bickle, die daar deels is gesitueerd. Mijn Syb en ik zijn op een dag alle locaties langsgereden en alhoewel ik de hoofdstukken die op Curaçao spelen, eigenlijk al af had, heb ik toch nog mooie details kunnen toevoegen. Ik heb het laatste hoofdstuk zelfs nog uitgebreid met een extra pagina.

Ik weet niet wat het is met dat eiland. Maar ik ben er gek op. Het is er magisch. Het is er tropisch. Het is er relaxed. Het is er opwindend. En elke keer als ik er kom, ontdek ik nieuwe plekken. Ik zet wat mooie trekpleisters voor je op een rij.

Purunchi
Verstopt achter de waterfabriek ligt het kleine eettentje Purunchi. Verser dan dit ga je je vis niet krijgen. Als je geluk hebt, kun je er lionfish eten. Maakt niet uit wat je bestelt, alles kost 25 Antilliaanse gulden. De goedlachse eigenaresse maakt het eten hier tot een klein Antilliaans feestje. Biertje erbij en genieten maar.

BijBlauw

Een van de hippere zaken op Curaçao met een prachtig uitzicht op zee. Hier drink je lekkere cocktails en geniet je van de mooiste ingrediënten die er op het eiland te vinden zijn. Er zit een mooie concept store achter het restaurant met de merken Pen&Ink, 10 Days en Braez. Super om te shoppen na een heerlijke maaltijd.

Marriott Curaçao Hotel

Ik houd van hotels. Van de luxe en de service. Van de toeristen uit andere landen. Van de leuke barmannen 🙂 En dat vind ik allemaal terug in het Marriott Curaçao. Ik ga er altijd even buurten, al is het alleen maar om even een drankje te drinken. In de buitenbar heb je een prachtig uitzicht op de zee, waar af en toe een schip voorbij zeilt. In Bickle zit een scene die zich afspeelt in het casino van het Marriott. En ik kan je nu al verklappen dat de hoofdpersoon niks wint, maar toch rijker naar huis gaat.

Avila

Avila aan de Penstraat is een van de oudste en meest luxueuze hotels op het eiland. Het straalt oud geld uit en het heeft een rijke historie. Het is een plek waar deals worden beklonken en andere zaken worden gedaan. Hier kom je zo maar een lid van het Koninklijk Huis of een minister tegen. En daarom is het zo leuk om er een koffie te drinken aan de bar. Gewoon om de sfeer te proeven. In Bickle zit een belangrijke scene die zich in Avila afspeelt. Ik vond het een feest om het te schrijven, mijn fantasie sloeg behoorlijk op hol. Het is een van mijn favoriete hoofdstukken geworden en geknipt voor Bickle – The Movie. Haha.

Pop’s Place

Aan het einde van de Caracasbaaiweg vind je Pop’s Place waar je heerlijke authentiek Antilliaans eet. De vis is zo uit de zee gehengeld. En de geweldige mensen van Pop’s Place serveren die met gebakken banaan, bonen en een frisse salade. Vanaf het houten terras kijk je op het water waar mensen nog lekker aan het zwemmen zijn. Zorg dat je op tijd komt voor de zonsondergang. #breathtaking

Playa Porto Marie

Curaçao heeft zo ontzettend veel mooie stranden, het is moeilijk kiezen. Overal dat hagelwitte zand, die helblauwe zee en die prachtige vissen. Ik krijg er nooit genoeg van. Playa Daaibooi vind ik superrelaxed, er lopen zelfs kippen! Favoriet is Playa Porto Marie met een eenvoudig restaurant, een duikschool en grote leguanen. Wel zo leuk voor de spanning. In Bickle neemt de hoofdpersoon er een ontspannende massage en wordt er half in de knoop gelegd.

Wet&Wild

Sinds jaar en dag is dit de strandtent waar het in de avonden helemaal losgaat. Lekker met je slippertjes aan, dansen in het zand onder de palmbomen. Onder het genot van een pina colada of een verfrissende gin tonic. En ja, deze komt ook kort voor in Bickle. Vlak voordat de hoofdpersoon bijna een nervous breakdown krijgt omdat ze een venijnige mail van haar aanstaande ex-man krijgt. Als dat maar goed gaat.

Pssssttt… wist je dat de hoofdpersoon van mijn bestseller Sabine heet? En dat zij een echte Bickle blijkt?

Geef een antwoord