Bickle Proof? De Zweedse Spijkermat

Is de Zweedse Spijkermat geschikt voor een Bickle?

Een Bickle kiest voor zichzelf. Ook als het gaat om me-time, ontspannen en zaken de tijd geven om zich te ontwikkelen. De een gaat wandelen. De ander start de dag met een meditatie. En weer een ander relaxt onder de douche. Dat zijn de momenten waarop die diepe ontspanning ontstaat. Er zijn meer manieren om dat gevoel op te zoeken.

‘Heb jij eigenlijk wel eens op een spijkermat gelegen?’ vraagt Susanne. Even dwalen mijn gedachten af naar India. Ik zie een halfnaakte fakir met slechts een lendedoek en een lange baard voor me. Hij zit relaxed op gevaarlijk lange spijkers.

‘Nou, nee. Het hele idee trekt me ook niet zo aan. Ik zoek pijn liever niet zelf op,’ antwoord ik. ‘Test ‘m een week uit! Kijk maar of ie Bickle Proof is.’

Ik voel de spijkers branden in mijn rug
Een week lang kruip ik elke dag op mijn knalgroene spijkermat. Op dag 1 lig ik midden in de woonkamer. De punten van de gifgroene mat steken venijnig in mijn rug. Ik heb straks vast allemaal bloeduitstortingen op mijn rug, schiet het door mijn hoofd. Mijn hond wordt er erg relaxed van en valt meteen naast me in slaap. Ik zet de timer op 20 minuten en voel de spijkers branden in mijn rug. Adem maar naar de pijn toe, sus ik mezelf. Als de wekker gaat rol ik opgelucht van de mat en bekijk mijn rug. Rode spikkels. Maar geen bloeduitstortingen. Prettig is anders.

Roy Martina zweert erbij
Ik lees over de spijkermat en ontdek dat er veel voordelen aan zitten. Gemaakt in Zweden, wat garant staat voor kwaliteit. Bovendien voldoet de mat aan strenge milieu-eisen. Zelfs Roy Martina, de holistisch arts, auteur, selfness coach en trainer, raadt de mat aan. Ik besluit door te zetten.

Beter dan een powernap
De dagen erna gaan beter. Ik merk dat ik na een aantal minuten ontspan. Op dag 3 kijk ik er zelfs naar uit om er op te gaan liggen. De 4e dag val ik in slaap en word na 25 minuten wakker. Ik voel me te gek daarna en kan de wereld aan. Alsof ik net heb hardgelopen. Maar dan zonder de vermoeidheid en het rode hoofd. Dit is beter dan een gemiddelde powernap.

Bickle proof?
7 dagen lang test ik de Zweedse Spijkermat uit. In de middag neem ik de tijd om te ontspannen op de rubberen spijkers. En dan is daar het eindoordeel. Nooit verwacht dat een stekelig groen monster dit teweeg brengt. De spijkermat mag blijven. Maar of ie Bickle Proof is? Volgens mij is het andersom. Alleen echte Bickles kunnen de groene spijkers aan 🙂

Benieuwd? Je leest alles op de site van Spijkermat.

Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw manier van ontspannen.

Geef een antwoord